menu

Wody mineralne Jantar

zdjęcie butelki
zdjęcie certyfikatu

Jantar Premium woda niegazowana butelka szklana poj. 0,33 l

NATURALNA WODA ARTEZYJSKA Z MINERAŁAMI
diabetycy
Polskie Stowarzyszenie Diabetyków
minerały minerały
minerały minerały
UDOSTĘPNIJ
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ :

Charakterystyka wody Jantar:

  • Średniozmineralizowana woda źródlana
  • Jako woda chlorkowo-sodowa szybko i skutecznie nawadnia.
  • Odpowiedni poziom sodu, potasu oraz chlorku zapewnia utrzymanie wewnętrznej równowagi wodno-elektrolitowej co jest ważne podczas wysiłku fizycznego.
  • Doskonały stosunek potasu do sodu (zbliżony do rekomendowanego w badaniach na poziom elektrolitów w osoczu). Wspomaga działanie pompy sodowo-potasowej.
  • Posiada wodorowęglany HCO3 – doskonały czynnik dla sportowców oraz poprawiający przyswajalność wapnia i magnezu.
  • Zasadowy odczyn pH 7,4-7,7 przeciwdziała zakwaszeniu. 
  • Nie posiada metali ciężkich oraz pestycydów.
  • Nie ma stężenia izotopów radonu, radu i uranu.
  • Brak promieniowania alfa i beta.
  • Brak jest jakichkolwiek substancji chemicznych powodujących wydłużenie terminu przydatności.

Woda JANTAR w 2016 roku została zakwalifikowana przez Laboratorium Hydrogeochemiczne z Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie do najwyższej klasy jakości: Klasa I – wody bardzo dobrej jakości.

Polskie Stowarzyszenie Diabetyków w 2017 roku wydało pozytywną opinię wodzie JANTAR jako wodzie do codziennego spożywania przez osoby chore na cukrzycę.

Posiada wiele pozytywnych rekomendacji m.in. od:

- Prof. dr hab. n. med. Michała Nowickiego (Nefrolog, Hipertensjolog) - Prezes Polskiego Towarzystwa Nefrologicznego

- Dr n. med. Zofii Konopielko - Emerytowany wieloletni Kierownik Poradni Nefrologii i Nadciśnienia Tętniczego I-P CZD i Adiunkt Kliniki Nefrologii, Transplantacji Nerek i Nadciśnienia Tętniczego „Instytut - Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka”

- dietetyka mgr Jolanty Meller

minerały
badania wody
dotacje

Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nadchodzących promocjach to zapisz się do naszego newslettera

Humans: please leave this field blank.